HBA redesigns JW Marriott Los Angeles

HBA has completed the refurbishment of JW Marriott Los Angeles, an 878-room property located steps from the Staples Center, Microsoft Theater and The Grammy Museum in the heart of the city’s LA Live district.

With a philosophy rooted in the locale and grounded in the thematic pillars of motion, energy and light, HBA’s designers sought to capture the essence of LA in an artful, abstract way. A cohesive design narrative is channelled via thoughtful detailing and a refined palette, while the effects of light are woven into the visual vocabulary and patterned materiality throughout the guestrooms, lobby and newly rebranded restaurant.

Savoca restaurant at JW Marriott Los Angeles LA Live

Serving as a convivial gathering area, along with new Glance Lobby Bar, the lobby atrium is filled with natural light and echoes LA culture through graffiti-inspired carpet patterns. Also on the lobby-level is Savoca, a Californian trattoria inspired by Italian hospitality and culinary traditions, and enriched with native ingredients. The venue combines a mix of local art with a design focused on the bounty of nature, centring itself around a floral mural wall visible from across the lobby and the outside walkways of LA Live. For al fresco dining, custom-built dining cottages are complete with heating, electric candles and cosy décor.

A guestroom at JW Marriott Los Angeles LA Live

Upstairs, guestrooms have been refreshed with warm leathers, brushed bronze and frosted acrylics. The existing redwood-like millwork is complemented by rich colours blended with neutral tones of grey and taupe for a balanced, calming palette, while drapery transitions from a deep purple at the base into a softer hue in a nod to the morning light that fades away as the curtain rises and the sun takes centrestage. Elsewhere, gilded accents provide pops of colour and carpet patterns pick up the themes of light and motion, featuring circular gestures that recall the theatrical lighting used in the adjacent performance complex.

CREDITS
Photography: © Don Riddle